Новинарският уебсайт Параболик Арк се позовава на свои източници във Върджин

...
Новинарският уебсайт Параболик Арк се позовава на свои източници във Върджин
Коментари Харесай

Компанията Върджин Галактик не е информирала обществеността за сериозни проблеми след полета през февруари 2019 г.

Новинарският уеб страница Параболик Арк се базира на свои източници във Върджин Галактик и съгласно тях елевоните на кораба “Юнити ” са се развалили непоправимо по време на задачата. За да не се виждат уврежданията от необятната общност и новинарските организации, астронавтите са повели “Юнити ” по специфична траектория при кацането. 

Именно повредените елевони са главната причина към този момент две години компанията на Брансън да не е провела нов галактически полет. Замяната им се оказала по-трудно от предстоящото.

“Всичко може да бъде ремонтирано или сменено. Единствените променливи са времето и парите. Промяната на дизайна, анализът, сорсването, майсторлъкът, производството, инструменариумът, статичното тестване, замяната на структурите е комплициран развой. Това е изключително правилно, в случай че става въпрос за структури, които управляват траекторията на ракетата. Провалиш ли се на който и да е стадий по пътя – и се връщаш изначало ”, оповестява източникът. 

Всичко това изяснява за какво откакто Върджин Галактик се реалокира на Спейспорт Америка, започнаха повторни проби на кораба с обмисляне и без запалвания на ракетния мотор. Появили са се и някои други структурни проблеми. Композитната конструкция на “Юнити ” се разпада и се е наложило да я закрепяват с болтове.

Не единствено галактическият транспортен съд е показал недостатък, само че и неговият аероплан – притежател “Ийв ”, който е към този момент на 12 години. Перилото, което носи кораба, е почнало да се откача. Корабът “Юнити ” се оказал прекомерно тежък за него.

В отговор на тези критики компанията Върджин Галактик разгласява публично мнение: “Полетните стратегии съставляват итеративен развой, а сигурността е нашият пръв приоритет. Ние сме преодолели голям брой механически провокации през последните 15 години. Докато към момента се намираме в тестовата си стратегия, ние ще продължим да проучваме, инспектираме и модифицираме галактическите си кораби, когато е належащо ”.

Естествено, при създаването на всеки нов галактически транспортен съд пораждат трудности и Върджин Галактик не е изключение от правилото. Въпросът е за какво компанията се е пробвала да премълчи за тях. В последна сметка корабът ще транспортира туристи и е обикновено клиентите да бъдат осведомени за рисковете.

Съвсем обособен е и другият въпрос – за какво акциите на Върджин Галактик не престават да скачат нагоре… 

 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР